• U bent hier
  • Home
  • Gezondheid
Gezondheid

Wat is PPID?

PPID is de correcte naam voor de ziekte van Cushing bij het paard. PPID staat voor Pituitary Pars Intermedia Dysfunction.

Meer over ppid
PPID
Gezondheid

Astma

De gezondheid en prestatie van paarden hangt mede af van goed functioneren van de luchtwegen. Helaas zijn luchtwegproblemen een veelvoorkomende oorzaak van verminderd presteren. Het kan zijn dat een paard dan ook wel eens hoest of snot uit de neus heeft. Een gezond paard hoort niet te hoesten of snotteren. Gebeurt dit toch, dan kan astma de achterliggende oorzaak zijn.

Meer over astma
Astma
Gezondheid

Gewrichtsaandoeningen

Veel paarden krijgen in de loop van hun leven last van kreupelheid. De diagnose 'gewrichtsaandoening' is altijd een ramp voor paardenbezitters – want lange tijd werden de gevolgen van een gewrichtsontsteking als ongeneeslijk beschouwd.

Meer over gewrichtsaandoeningen
Gewrichtsaandoeningen
Gezondheid

EMS | Equine Metabool Syndroom

Als het hormoon insuline verstoord is, dan is er een verhoogde kans op hoefbevangenheid bij het paard. Met name paarden met overgewicht lopen meer risico op het zogenoemde Equine Metabool Syndroom (EMS). Mogelijke symptomen bij paarden die aan het syndroom lijden zijn meer kans op hoefbevangenheid, ontregelde insulinewaardes en een toename van vetweefsel.

Meer over ems
EMS

© Horse-Care 2020