Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Waarom een voedingssupplement voor je paard?

Een voedingssupplement geef je met een reden aan je paard. Het is bedoeld ter aanvulling van de voeding en als extra stimulering. Zo kun je voedingsstoffen toedienen die nodig zijn om je paard gezond te maken en te houden. Bijvoorbeeld wanneer hij extra vitamines kan gebruiken, hulp nodig heeft bij de opbouw en het herstel van spieren en gewrichten of om de maagwerking in balans te krijgen.

Kies het beste voedingssupplement

Het rantsoen van je paard bepaalt in grote mate welk voedingssupplement hij nodig heeft. De behoefte van je paard speelt daarnaast een rol: is het bijvoorbeeld een dressuurpaard of sportpaard die veel moet trainen? Of een oude merrie die niet door de wintervacht komt? Of misschien een veulen in de groei? Paarden maken van nature zelf vitamine B, C en K aan. Op het moment dat ze wat gaan mankeren, is dit mogelijk niet het geval. De dierenarts kan in dat geval uitsluitsel geven. Regelmatig raadt de dierenarts het gebruik van een supplement aan om het herstel van je paard extra te ondersteunen. Bijvoorbeeld door aanvullende toediening van bepaalde vitamines en mineralen. In een goed gebalanceerd rantsoen zijn deze vaak voldoende aanwezig, maar zodra je paard iets mankeert kan hij extra vitamines en mineralen nodig hebben voor het herstel. Een supplement kan nooit als vervanging van medicatie worden gebruikt. Wel is het een veilige manier om paarden een handje te helpen tijdens herstel na bijvoorbeeld ziekte of tijdens intensieve periodes van training als aanvulling op krachtvoer.

Meer paardenweetjes

 

Wist je dat..

Alle supplementen uit het assortiment kunnen worden toegediend voor, tijdens en na wedstrijden? De voedingssupplementen Equitop Forte, Equitop Myoplast en Equitop Pronutrin worden niet gezien als doping.

Meer veelgestelde vragen

Assortiment van Equitop

Equitop heeft vier voedingssupplementen voor paarden in het assortiment. Deze zijn zoveel mogelijk gebaseerd op natuurlijke ingrediënten voor een optimaal effect. Elk type voedingssupplement bevat een andere werkzame stof.

 

Paarden

Equitop Forte

Een structurele vitamineboost of tijdelijk extra bijvoeren, zodat je paard of pony weer op kracht kan komen. De redenen...

Bekijk product
Paarden

Equitop Myoplast

Als je paard of pony flink moet presteren, dan heeft hij soms aanvullende ondersteuning nodig. Equitop Myoplast bevat...

Bekijk product
Paarden

Equitop Pronutrin

Zo’n 60% van de concourspaarden wordt verdacht van een maagzweer. Equitop Pronutrin helpt je paard of pony...

Bekijk product