Equitop Pronutrin

Maagzweer paard supplement

Een maagzweer bij het paard is een veelvoorkomend probleem. Uit onderzoek blijkt dat 60% van alle spring- en dressuurpaarden in meer of mindere mate aan een maagzweer lijdt. Ook recreatief gereden paarden kunnen een maagzweer oplopen. Deze pijnlijke kwaal heeft een grote invloed op de algehele conditie en de prestaties. Dat wil je natuurlijk graag voorkomen of zo snel mogelijk genezen. Equitop Pronutrin is een voedingssupplement met apolectol dat, in combinatie met het juiste paardenvoer en verzorging van een paard, helpt de functie van het maagslijmvlies te ondersteunen.

Wanneer heeft mijn paard Equitop Pronutrin nodig?

Het supplement wordt aanbevolen voor alle paarden die het risico lopen om een maagzweer te ontwikkelen. Je kunt Equitop Pronutrin ook gebruiken:

  • Als extra ondersteuning tijdens de behandeling die door de dierenarts is ingezet
  • In periodes van verhoogde stress, zoals transport, chirurgie en spenen
  • In periodes van training en prestatie

Toediening Equitop Pronutrin

Voer je paard dagelijks Equitop Pronutrin, 2 tot 4 weken lang of zoals de dierenarts het voorschrijft. De dosering is 50 gr per 100 kg per dag, verdeeld over twee even grote porties. Geef de ene helft van de dosering ’s ochtends en de andere helft ’s avonds. Je kunt het supplement apart geven of mengen met het paardenvoer. Je paard moet na toediening makkelijk water kunnen drinken want de vezels nemen een behoorlijke hoeveelheid vloeistof op. Bij zogende veulens kan de aanbevolen dosis Equitop Pronutrin gemengd worden met 3 volumedelen handwarm water. Na 2 tot 3 minuten kan de ontstane slobber door middel van een spuit of met een plastic fles rechtstreeks via de mond ingegeven worden. Je kunt het supplement toedienen aan elk paard, ook voor en tijdens wedstrijden. Equitop Pronutrin wordt niet beoordeeld als doping.

Kan ik Equitop Pronutrin gebruiken in plaats van de medicatie die de dierenarts voorschrijft?

Nee. Equitop Pronutrin kan niet gebruikt worden om de medische behandeling van een maagzweer zoals voorgeschreven door een dierenarts te vervangen. Ook is het geen alternatief voor een geadviseerd correct, evenwichtig voedingsplan. Wel kan het dit soort behandelingen ondersteunen.