Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Waarom een voedingssupplement voor je paard?

Een voedingssupplement geef je met een reden aan je paard. Het is bedoeld ter aanvulling van de voeding. Zo kun je voedingsstoffen toedienen die de gezondheid van je paard ondersteunen. Bijvoorbeeld wanneer hij extra vitamines kan gebruiken, hulp nodig heeft bij de opbouw en ondersteuning van het herstel van spieren en gewrichten of om de maagwerking in balans te krijgen.

Kies het beste voedingssupplement

Het rantsoen van je paard bepaalt in grote mate welk voedingssupplement hij nodig heeft. De behoefte van je paard speelt daarnaast een rol: is het bijvoorbeeld een dressuurpaard of sportpaard die veel moet trainen? Of een oude merrie die niet door de wintervacht komt? Of misschien een veulen in de groei? Paarden maken van nature zelf vitamine B, C en K aan. Op het moment dat ze wat gaan mankeren, is dit mogelijk niet het geval. De dierenarts kan in dat geval uitsluitsel geven. Regelmatig raadt de dierenarts het gebruik van een supplement aan om je paard extra te ondersteunen. Bijvoorbeeld door aanvullende toediening van bepaalde vitamines en mineralen. In een goed gebalanceerd rantsoen zijn deze vaak voldoende aanwezig, maar in tijden van hogere behoefte kan hij extra vitamines en mineralen nodig hebben ter ondersteuning. Een supplement kan nooit als vervanging van medicatie worden gebruikt. Wel is het een manier om paarden een handje te helpen tijdens herstel na bijvoorbeeld ziekte, tijdens intensieve periodes van training of periodes van hogere behoefte bijvoorbeeld om door de wintervacht te komen als aanvulling op krachtvoer.

 

Wist je dat..

Alle supplementen uit het assortiment kunnen worden toegediend voor, tijdens en na wedstrijden? De voedingssupplementen Equitop Myoplast en Equitop Pronutrin worden niet gezien als doping.

Meer veelgestelde vragen

Assortiment van Equitop

Equitop heeft vier voedingssupplementen voor paarden in het assortiment. Deze zijn zoveel mogelijk gebaseerd op natuurlijke ingrediënten voor een optimaal effect. Elk type voedingssupplement bevat een andere werkzame stof.